Utgått domäner

Publicerad den 22/05 2017


När du måste ha satt din hemsida upp, måste du ha hittat en bra domän, som du kan ansluta till. This domain is your identity online, and it is therefore important that it has an relevance for your business, as well as what you do in the company. Män det kan vara en stor process, att hitta rätt domän. Domains are purchased all the time, and as soon as they are bought, they will be released again soon. Därför ska du hela tiden vara obs. på, på din domän kan bli udløbet när som helst.

Vad är utgått domäner?

En utgått domän är en domän som avslutas eller där den gamla ägaren inte betalade för det längre. Här är det så lite tid innan registreringen avbryts, men när det händer kommer domänen att komma ut på marknaden igen. När domänen återvänder till marknaden har domänen löpt ut. Här är det klart att köpas för någon annan som får rätt att använda domänen.

En unik domän

När du väljer en domän, kom ihåg att det är din identitet online. Detta är vad du bör skriva om någon frågar efter din webbplats. Det behöver din marknadsföring så att du kan få kunder till din webbplats, och det är domänen som blir tydlig på Google. Samtidigt är det domänen som andra rekommenderar om de är intresserade av dig och dina produkter. Därför är det viktigt att noga överväga vilken domän du borde ha. Du måste se till att du väljer en enda domän som inte är svår att komma ihåg. Det kan tyckas att fånga dina kunder.

Bra värde i utgått domäner

Domäner har löpt ut varje dag, och det här är en styrka för dig. Om du köper en domän som har använts under en lång period, finns det några fördelar som du kan använda. Om du till exempel hittar en domän som har använts under ett antal år är det väl känt av Google. Det kommer knappast att undvikas att det finns många länkar på domänen om det andra företaget har marknadsfört sig. Detta kommer att stärka din webbplats på Google och leda fler människor till det utan att behöva göra så mycket för det. En utgått domän är därför en styrka för dig, och om du hittar rätt för din webbplats, är det en win-win.

Få besked när domänen utgår

IS låter oss inte veta när domänerna går tillbaka till marknaden. Vi har dock satt upp ett system som skickar ett mail så snart en viss domän har löpt ut. Du kan anmäla dig till vårt mailsystem och välj sedan domänerna du vill bli underrättad från. På så sätt kan du komma före köen och rusa för att köpa domänen innan någon annan gör det. Du kan anmäla dig till vårt e-postsystem här på webbplatsen och registrera dig för alla domäner som du tycker är intressanta.